parfumexpert 


parfumexpert 

 

Leer de beste tips & tricks van een parfumexpert over hoe je parfum kunt kopen en laat je niet intimideren door opdringerige verkoopmedewerkers!

Deze gids zal je de insider tricks laten zien waarover niemand je vertelt wanneer je op zoek gaat naar een nieuwe geur; inclusief hoe om te gaan met intimiderende verkopers, wanneer u de BESTE DEAL krijgt en hoe u GRATIS DINGEN KRIJGT!

Laten we beginnen met het illustreren van een bekende situatie …

Je gaat even staan ​​en verstopt je tussen het rek met Calvin Klein–riemen en Valentino-sjaals, aarzelend om verder te gaan. Op je veilige plek kijk je uit naar de rijen en torens van vitrineglazen van kristalhelder glas, bekroond met glimmende glazen flessen.

De site verblindt je bijna, maar je gaat je concentreren op de mooie vrouwen die om hen heen zweven als kolibries op de nectar.

Met een vleugje van hun vleugels wenkt de geur in jouw richting , een bedwelmende mengeling van alles wat je ooit hebt geroken in een enkele geur, van de tulpen in je tuin tot het leer van de jas van je grootvader. De geur stuurt je ronddraaien en daarmee zet je je hoofd in schaamte en als een paard met oogkleppen op, laad je langs de glimmende torens en ga je rechtdoor naar de deur van het parkeerterrein.

Je blaast door de deur en haalt diep adem en met een voorzichtige zucht van opluchting, denk je: “die parfum die ik sinds de middelbare school heb gedragen is niet zo erg, toch?”

Nog een dag in het warenhuis, nog een keer in de geurafdeling.

Winkelen voor een nieuwe geur kan intimiderend zijn . Vooral als we niet eens weten waar te beginnen. Maar met een paar tips bij de hand, kunnen we ons veilig en vol zelfvertrouwen voelen om dit illusoire gebied binnen te gaan in ons favoriete warenhuis.

Stap 1: Ken jezelf

Besteed veel tijd aan het zoeken naar de ziel om jezelf echt te kennen. Beantwoord enkele basisvragen zoals; hoe zou je je persoonlijkheid omschrijven? Wat is jouw stijl? Wat zijn je favoriete dingen om te doen? Waar wil je naar volgende reizen? Wat is je favoriete eten?

Probeer je vervolgens enkele keren in je leven te herinneren dat je positief bent geraakt door geur. Bijvoorbeeld de geur van de tuin van je oma of de zeezoutlucht van de oceaan waar je ging voor een familievakantie. Deze geuren kunnen de geuren zijn waar je naar toe zou willen komen in een geur.

Of misschien wil je een bepaalde herinnering met geur vereeuwigen , zoals het dragen van een parfum dat je herinnert aan de bloemen in je bruidsboeket of de kruidentuin die je in je eerste huis hebt geplant.

Nadat je je ziel hebt doorzocht om meer over jezelf en je positieve ervaringen met geur te weten te komen, stel jezelf de meest fundamentele vraag: van welke geuren waarvan je al weet dat je die leuk vindt en waarvan je niet houdt? Vind je de geur van rozen lekker? Heb je een hekel aan de geur van rozemarijnWelke geuren heb je in het verleden leuk gevonden en welke heb je gehaat?

Er is een uitstekend artikel over ThePerfumeExpert.Com dat veel dieper gaat in het vinden van je kenmerkende geur .

Het hebben van de antwoorden op deze vragen geeft je richting wanneer je naar de parfumenteller kijkt. Ze geven je een arsenaal voor je zoekopdracht en stellen je in staat om vragen te beantwoorden die de verkoopmedewerkers waarschijnlijk zullen stellen, en deze keer zal je geest niet wazig worden in een parfumachtige waas!–––––

Stap 2: onderzoek

Ga online en bekijk parfumsites en lees de geurbeschrijvingenBezoek parfumblogs en lees beoordelingen . ThePerfumeExpert.Com geeft een overzicht van vele eerlijke en inzichtelijke recensies en biedt ook een uitgebreide lijst met Notes die worden gebruikt in veel voorkomende geuren.

Of je kunt naar de grote parfumhuizen gaan (Dior, Gucci, Gucci, enz.) En zien wat ze hebben dat nieuw is. Noteer geuren waarin u bent geïnteresseerd , zodat u specifieke parfumtellers kunt richten en niet zo overweldigd wordt door een hele parfumruimte.

U kunt er ook voor kiezen om op verschillende dagen te focussen op verschillende items. U wilt bijvoorbeeld gewoon de Estee Lauder-balie bezoeken en hun geuren op een dag alleen maar ruiken.

Stap 3: Omgaan met verkoopmedewerkers

Dit is vaak het meest intimiderende deel van parfumshoppen. Verkoopmedewerkers hebben een natuurlijk talent om je het gevoel te geven dat je hun tijd verspilt of dat je niet weet wat je wilt. Ze kunnen ook behoorlijk vastbesloten zijn om hun nieuwste geur te pushen of direct aan te schaffen. Maar blijf sterk! Ik weet dat het moeilijk is, maar dit is het moment om zelfverzekerd te zijn en niet te worden meegesleept in een schuldkans waar je spijt van zult krijgen.

Wat te zeggen:

Vertel ze meteen dat je geïnteresseerd bent in een nieuwe geur en leg uit wat voor soort geur je leuk vindt of wat voor soort effect je zoekt. Je zou deze dingen moeten kennen op basis van je zelfonderzoek in de eerste stap. Je zou kunnen zeggen: “Ik ben geïnteresseerd in een nieuwe Floral geur. Ik wil dat het zacht en romantisch is. Ik hou vooral van gardeniabloemen. “Ze kunnen je dan in de juiste richting wijzen.

En wees eerlijk met je reactie. Je zult hier niemand zijn gevoelens schaden. Jij bent de klant. Als je iets dat ze hebben aangeboden niet leuk vindt, ga dan snel verder.

Eerste indrukken met geur zijn erg belangrijk en dat geldt ook voor je buikgevoel!

Vraag om opmerkingen:

Vraag de verkoopmedewerker altijd wat de Notes in een bepaalde geur zijn. Dit geldt voor geuren die je echt leuk vindt en die je echt niet leuk vindt. Elke verkoopmedewerker krijgt een blad met de aantekeningen voor elke geur. Hiermee kunt u beginnen met het trainen van uw neus over welke notities u leuk of niet leuk vindt en kunt u uw zoekopdracht verfijnen. Je kunt deze informatie meenemen naar verschillende loketten om te vragen of ze geuren hebben die vanille bevatten, bijvoorbeeld.

Vertrouw me, wetende welke opmerkingen je niet leuk vindt, is net zo belangrijk, zo niet belangrijker voor het vinden van je perfecte geur. Het is de snelste en gemakkelijkste manier om geuren te verwijderen, soms zelfs voordat je ze moet ruiken. Als het gaat om parfum hebben we de neiging om te verdwalen in de schoonheid van veel verschillende geuren en het kan moeilijk zijn om het te beperken, dus het is erg nuttig om te weten dat onze sterke voorkeuren en antipathieën erg zijn.

Stap 4: Probeer

Probeer altijd een geur op je huid.

Wacht tot je een geur hebt gevonden waar je echt in geïnteresseerd bent (anders heb je geen arm meer) en spuit het om je pols zonder het in te wrijven. Ruik het onmiddellijk om de toptonen te ruiken. Wacht 5-10 minuten en ruik het opnieuw voor de middelste noten. U weet tegen die tijd of u het leuk vindt of niet.

We hebben allemaal verschillende huidchemie en parfums reageren anders op ieder van ons, dus zorg ervoor dat je het eerst probeert. Dit geeft je ook een kans om de geuren sillage te ontdekken (moet je je neus tot aan je pols hangen om het te ruiken of blijft het hangen) en de levensduur (verdwijnt het direct of kan je het de hele dag ruiken lang).

Dit is ook het moment waarop de verkoopmedewerker het meest teleurgesteld zal worden omdat u hem gaat vertellen dat u graag wilt zien hoe de geur eerst op uw huid wordt gedragen voordat u koopt.

Ik zeg vaak tegen hen: “Vind je het erg als ik de geur op mijn huid probeer? Ik ga gewoon wat rondlopen in de winkel om te zien hoe dat bij mij aanhoudt en ik kom terug als ik besluit het te kopen. ”

Wees niet verlegen of voel je ongemakkelijk als je de parfumenteller verlaat zonder te kopen.

Soms bezoek ik de loketten meer dan vijf keer voordat ik daadwerkelijk een aankoop doe. Geur winkelen is net als winkelen voor sieraden, het is een investering en een persoonlijke en intieme aankoop die tijd en zorg kost om de juiste beslissing te nemen. En net zoals je geen diamanten ring zou kopen zonder het te proberen en vanuit elke hoek ernaar kijkt, zou je geen nieuw parfum moeten kopen zonder hetzelfde te doen!

Stap 5: Verkrijg een monster

Als je geen armruimte hebt of geen tijd hebt om geuren in de winkel te proberen, is het altijd, altijd, een goed idee om een monster te vragen. Op deze manier kunt u de geur uitproberen in uw natuurlijke omgeving en binnen uw normale dagelijkse leven.

Onze levens zijn vrij druk en divers met activiteiten en het is belangrijk dat onze geur geschikt is voor al deze ervaringen.

Als je een monster hebt dat je in je dagelijks leven kunt gebruiken, door middel van verschillende activiteiten, kun je beoordelen of dat voor jou al snel de juiste geur is.

BEGINNERSGIDS VOOR HET AANBRENGEN VAN ACRYLNAGELS

Geplaatst door Pauline Anderton op

Dus je hebt jaren je nagels voor je laten doen, of je bent gewoon nieuwsgierig, maar je wilt proberen ze zelf te doen. Het ziet er misschien eenvoudig uit als je naar een getrainde spijkertechnicus kijkt, maar het kost tijd en geduld om te leren hoe je acrylverf correct en snel kunt maken.

Dit zijn de producten die je nodig hebt:

 • Nagelriem remover
 • Cuticle Pusher
 • Bufferblok
 • Nagelvijl
 • Nail Prep / Dehydrator
 • Acid Free Nail Primer
 • Dappengerecht
 • Acryl nagelborstel
 • Pluisvrije doekjes
 • Acrylpoeder
 • Acrylic Liquid (we raden Medium Speed ​​aan voor beginners omdat je een langzamere droogtijd hebt)
 • Toplaag (ofwel Air Dry Top Coat of Mega Gloss of Matt Top Coat)

 • Nageltips (optioneel)
 • Nail Glue (optioneel)
 • Pure aceton (optioneel)
 • Nagelriemolie (optioneel)
 • Pinching Tool (optioneel)
 • Manicureborstel (optioneel)

Eerst moet je de voorbereiding van de nagel beheersen! 

1) Breng de nagelriemverwijderaar aan op de nagelriem van uw nagel en duw met een nagelriemschuiver de nagelriem terug, zorg ervoor dat er geen nagelriem op het nagelbed zit (omdat het acryl er niet aan kleeft) en veeg de nagel schoon met een tissue als u klaar bent .2) Gebruik een schuurblok om alle glans van de nagel te verwijderen door zachtjes over het gehele nagelbed te vegen.
3) Verwijder stof met een droge tissue of een manicureborstel. Als je een spijkerpunt wilt aanbrengen: (zo niet, ga dan verder met stap 9) 4) Kies de juiste maat nageltips die goed bij je nagel passen en leg ze klaar. 5) Breng een kleine hoeveelheid Nail Glue aan op de nagelpunt, waar het je natuurlijke nagelbed zal ontmoeten. 6) Houd de spijkerpunt (met nagellijm) stevig vast en houd deze ongeveer 10 seconden stevig tegen de nagel totdat u voelt dat de punt vastzit. 7) Gebruik een spijkerpuntschaar of een nagelschaartje (lastiger om te gebruiken) en knip / snijd de spijkerpunt op de gewenste lengte.8) Vijl de nagelpunt naar beneden naar de gewenste vorm (bijvoorbeeld amandel, vierkant, kist, enz.) Door het nagelvijltje heen en weer te bewegen op de zijwanden (zijkant van de nagel), en op de punt en de onderkant van de nagel de nagel.
(Als de spijkerpunt niet is gemengd met je natuurlijke nagel en je een nok voelt, pak dan een Lint Free Pad en breng er een kleine hoeveelheid Pure Aceton op aan.  Veeg de pad heen en weer over de verbinding tussen de nagelpunt en je natuurlijke nagel om de punt samen te laten komen met je nagel).9) Breng Nail Prep / Dehydrator aan op het volledige nagelbed (wacht een paar seconden voordat u naar de volgende stap gaat).
10) Breng Acid Free Nail Primer aan op het volledige nagelbed. Nu komt het moeilijkste deel; acryl aanbrengen! 1) Giet uw acrylvloeistof in uw Dappen Dish.2) Doop de Acrylborstel in de Dappen Dish en duw de penseeltip naar de onderkant van de Dappen Dish om de luchtbellen eruit te krijgen.3) Veeg eenmaal met de borstel langs de rand van de Dappen-schotel om overtollige vloeistof af te voeren.––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––4) Doop de penseeltip in het Acrylic Powder en strijk de borstel door het poeder naar u toe totdat u een bal van acryl creëert (het zou moeten lijken op een kleine golfbal- als de bal te nat is of een droge start opnieuw).5) Druk de borstel (met acrylpoederkogel aan) op een pluisvrije pad om de overtollige vloeistof af te tappen.
6) Breng de bal van acryl aan op de top van de nagel (bij de nagelriem) en breng de kraal naar de uiterste punt.
7) Vorm de acryl door de borstel plat op je nagel te drukken en het acryl zacht te bewegen om bultjes glad te strijken en gelijkmatig uit te spreiden (vergeet niet om je borstel schoon te houden door hem in de acrylvloeistof te dompelen).
8) Als je meer acryl nodig hebt om de hele nagel te bedekken, herhaal dan stappen 2-7 tot je tevreden bent met de dekking van de nagel.Een knijptool gebruiken: (als je niet wilt, ga je verder naar stap 9)Nadat je al een tijdje acryl hebt geoefend of vol vertrouwen acrylische basismaterialen gebruikt; je kunt een knijptang op de nagel gebruiken om de spijker langer en slanker te maken en om een ​​sterkere C-curve te maken, waardoor de nagel sterker wordt––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––


1) Wanneer het acryl nog aan het drogen is (maar het voelt niet plakkerig aan) plaats het klemwerktuig dan als een klem op de nagel (beweeg het gereedschap verder langs de nagel als het te hard knijpt en het iets minder knelt). Als je wilt dat het heel nauw knijpt, gebruik dan het onderste uiteinde van het knijptool. 

2) Laat ongeveer 3 minuten intrekken.
3) Tik op de spijker om te zien of deze een tintelend geluid maakt (als dat niet het geval is, laat het dan wat langer) en verwijder het knijphulpmiddel door de zijkanten uit elkaar te drukken. 
Ga nu verder met stap 10.9) Wacht iets langer dan 2 minuten totdat de acryl droog is (het moet gaan branden als je erop tikt- als het niet droog is, klinkt het hol).
10) Vijl de hele nagel op totdat deze glad is aan de bovenkant en rond de randen en om de vorm meer gedefinieerd te maken. (Hoe hoger de korreligheid op het nagelvijl, hoe soepeler het bestand, dwz 240/240 is gladder dan een nagelvijl80/80).11) Nu moet je een toplaag toevoegen om het acryl af te dichten. De twee onderstaande stappen laten 2 manieren zien om dit te doen:Als u GEEN lamp heeft om uw acrylics te drogen:
– Breng Air Dry Top Coat aan op uw gehele nagel en laat deze ongeveer 2 minuten drogen.Als u DO een lamp:– Breng Mega Gloss of Matt Top Coat aan (afhankelijk van welke afwerking u wilt).
– Leg je hand onder de lamp en schakel hem in.––––––––––
– Laat uitharden (drogen) gedurende 2 minuten onder een UV-lamp (of 1 minuut voor een LED-lam

p).
– Als de tijd om is, haal je je hand weg.

12) Maak de look af door een slag nagelriemolie toe te voegen (in jouw gekozen geur) aan het nagelriemgebied van elke nagel. Wrijf in met je vingers.–––––––

GEDAAN!

Geniet van je nieuwe acrylnagels en wees er trots op dat je het allemaal zelf hebt gedaan! GA JIJ!

Acrylnagels duren meestal 2–3 weken en je kunt ze dan verwijderen (zie onze blog ‘Hoe verwijder je veilig acrylnagels’) of vul ze in (zie onze blog ‘Hoe vul je het in Acrylic Nails‘ in).

Bedankt voor het lezen!

 

 

 


Leave a Reply